-->

Købers ekstinktion af naboens ret​

Se også ​​→

​Spørgsmål:

Vi har brug for juridisk rådgivning, for naboen gør krav på en del af vores jord. Vi købte en dejlig ejendom med 5 hektar jord sidste år. Vi bortforpagtede noget af jorden, efter at vi overtog stedet. Umiddelbart efter fik vi besøg af naboen, som var meget ophidset og påstod, at det var hans jord, og vi kunne ikke bortforpagte hans jord. Han påstår, at han har købt 3500 m2 for nogle år siden af den tidligere ejer af ejendommen. 

De udfærdigede et stykke papir, som de begge skrev under på. Han sluttede af med at sige, at vi kan forvente et sagsanlæg fra hans advokat.

​Vi ringede til ejendomsmægleren, der ikke vidste noget om, at sælger skulle have solgt 3500m2 fra de 5 hektar. Sælger har ikke nævnt det for ham, og det står ikke i købsaftalen. 

Hvordan står vi overfor naboen?

Mvh Lisbeth og Kasper

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Lisbeth og Kasper

Tak for jeres mail. I fortsættelse heraf har jeg undersøgt tingbogen herunder om der er tinglyst et tidligere frasalg af en del af den jord, som I har købt.

Jeg konstaterede, at sælgers overdragelse af ejendommen med 5 hektar jord til jer er tinglyst. Af tingbogen fremgår tillige, at der ikke er tinglyst salg af 3500 m2 jord til naboen.

Jeg kan oplyse, at rettigheder over fast ejendom skal tinglyses for at få gyldighed mod aftaler om ejendommen og mod retsforfølgning. Den aftale eller retsforfølgning, der skal kunne fortrænge en utinglyst ret, skal selv være tinglyst, og erhververen ifølge aftalen være i god tro.

Naboens køb af arealet blev ikke tinglyst, og han sikrede sig derfor ikke mod jeres senere køb af ejendommen.

I fik tinglyst jeres køb af ejendommen, og I var i god tro ved købet.

I opfylder således betingelserne for ekstinktion af naboens ret, og på det foreliggende er det min juridiske vurdering, at I har ekstingveret naboens ret til jorden. Sammenfattende betyder det, at jorden tilhører jer, og at naboen ikke er berettiget til arealet.

MVH Anders.

Skrevet af Anders Stig Vestergaard i 2019.

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.