-->

Bolighandler uden mægler

Husk altid advokathjælp, hvis du laver "selvsalg" af din bolig uden ejendomsmægler. Det gælder også, hvis du er køber.​

Hvad du særligt skal være opmærksom på, afhænger af, hvorvidt du er sælger eller køber af boligen.

Hvis du sælger en bolig - bolig selvsalg

For at du sikrer dine rettigheder som sælger, er det meget vigtigt, at du har givet køber alle de rigtige papirer, inden I aftaler en handel!

Hvis du eksempelvis ikke har givet køber en tilstandsrapport (max. 6 mdr. gammel), et tilbud om ejerskifteforsikring og tilbudt at betale halvdelen af minimumspræmien, inden I aftaler en handel, så er du fortsat ansvarlig for ejendommens stand.

Du bør derfor kontakte en advokat, inden du indgår en aftale, selvom du selv har fundet din køber.

Pris for advokathjælp - sælger

Prisen for advokatrådgivningen afhænger af, hvor meget du selv står for med hensyn til at fremskaffe de papirer, der skal til for at handle fast ejendom.

Salæret vil således efter en konkret vurdering være fra kr. 15.000 inkl. moms og indbefatter:

 • At en erfaren og uafhængig boligadvokat sikrer at alle bilag, servitutter mv. er fremskaffet og videregivet til køber, samtidig med at der er udfærdiget en købsaftalen,
 • At advokaten tager en snak om de spørgsmål og kommentarer, som papirerne måtte give anledning til. Dette sker sædvanligvis telefonisk eller pr. mail, men kan ske ved afholdelse af møde, hvis det er mere belejligt.
 • At advokaten udfærdiger udkast til købsaftale med samtidig fremlæggelse af bilag.
 • At advokaten er tovholder på de forhandlinger, der er i forbindelse med købers/købers rådgivers godkendelse af købsaftalen, indtil der er en endelig handel.
 • Tinglysning af digitalt "skøde", eller gennemgang af udkast til digitalt "skøde", hvis dette er udarbejdet af købers advokat.
 • Udfærdigelse af refusionsopgørelse og ekspeditionerne forbundet med indhentelse af parternes godkendelse af samme, eller gennemgang af udkast til refusionsopgørelse udarbejdet af købers advokat.

Hvis du køber en ​bolig, der sælges via"selvsalg"

Selvom du er enig med en sælger i pris og overtagelse af en bolig, skal du altid søge advokat for at sikre, at du har modtaget og drøftet alle forhold omkring ejendommen. Dette gælder også selvom du kender sælger.

Når først du har handlet, er det som udgangspunkt rigtig svært at drage andre til ansvar for de ting ved boligen, der pludselig giver økonomiske udfordringer. Derfor skal du drøfte dit forestående køb med en advokat inden der skrives under på en aftale.

Pris for advokathjælp - køber

Prisen for advokatrådgivningen afhænger af om sælger sørger for at udarbejde en købsaftale og efterfølgende også tinglyse dit ejerskab af boligen.

Det afgøres konkret, men vil typisk koste fra kr. 15.000 inkl. moms og omfatter:

 • At en erfaren og uafhængig boligadvokat gennemgår alle bilag, servitutter, købsaftale mv. og sørger for at indhente yderligere oplysninger om nødvendigt,
 • At advokaten tager en snak med dig som køber om de spørgsmål og kommentarer, som papirerne måtte give anledning til. Dette kan ske ved et møde enten på vores kontor - eller pr. telefon, hvis det er mere belejligt.
 • At advokaten godkender handlen med eller uden forbehold overfor sælger og er tovholder på de forhandlinger, der er i forbindelse med dette, indtil der er en endelig handel.
 • Gennemgang af udkast til digitalt "skøde", hvis dette er udarbejdet af sælgers advokat.
 • Gennemgang af udkast til refusionsopgørelse udarbejdet af sælgers advokat.

Landsdækkende advokatservice

Har du brug for advokatbistand i forbindelse med selvsalg uden mægler, er du velkommen til at kontakte os. Benyt kontaktformularen til højre - eller ring til os på telefon: 8613 06 00

Få svar fra en specialist 

Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt. ​Du kan også ringe til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.