-->

Opholdstilladelse på baggrund af arbejde, studie, forskning mv.​

Vil du gerne flytte til Danmark for at arbejde, forske eller studere? Så har du mulighed for at søge om opholdstilladelse i Danmark på baggrund af et konkret ansættelsesforhold/-tilbud eller et uddannelsesforløb.​

Ansøgning på baggrund af arbejde

Hvis du gerne vil bo og arbejde i Danmark, er det en betingelse, at du har et konkret ansættelsesforhold eller –tilbud i Danmark. Der er forskellige ordninger, som du kan søge om opholdstilladelse efter:

  • ​Fast-track-ordningen
  • ​Beløbsordningen
  • ​Positiv-ordningen
  • ​Autorisation
  • ​Forsker mv.

Ønsker du at starte en virksomhed op i Danmark? Hvis du har en idé til at starte en virksomhed op med, så kan du søge om opholdstilladelse til dette. Det kræver, at din idé bliver godkendt af Erhvervsstyrelsens ekspertpanel, at du kan forsørge dig selv, og at du aktivt driver din virksomhed.

Vær opmærksom på, at hvis du er EU-borger, så gælder der særlige regler for dig som følge af den fri bevægelighed for arbejdskraft indenfor EU.​

Arbejder du allerede i Danmark?

Hvis du allerede arbejder i Danmark og har mistet din opholdstilladelse på baggrund af studier eller familiesammenføring, så har du mulighed for at få opholdstilladelse til at fortsætte dit arbejde.

Du kan få opholdstilladelse på baggrund af arbejdstilknytning, hvis du har haft lovligt fuldtidsarbejde i Danmark uafbrudt i 2 år hos den samme arbejdsgiver. Der gælder en associeringsaftale for tyrkiske statsborgere i Danmark, hvor man kun skal have haft lovligt fuldtidsarbejde 1 år uafbrudt i Danmark hos samme arbejdsgiver. Der stilles herudover krav til udbetalingen af din løn.

Er du blevet færdig med at studere og vil gerne fortsætte med at arbejde i Danmark? I så fald kan du søge om et etableringskort. Det er en betingelse, at du har fuldført en kandidat- eller ph.d.-uddannelse i Danmark, at du kan forsørge dig selv, og at du søger om etableringskortet indenfor 1 år fra at du har afsluttet din uddannelse.

Hvor lang tid tager sagsbehandlingen og hvad koster det?

Udlændingestyrelsen har aktuelt en sagsbehandlingstid på 10 måneder fra ansøgningen indgives ved ophold på baggrund af arbejde. Sagsbehandlingstiden kan dog blive forlænget i særlige tilfælde eller hvis styrelsen er nødt til at indhente yderligere oplysninger til sagen.

Gebyret ved ansøgning til Udlændingestyrelsen er aktuelt 4.670 kr.

Styrelsen for International Rekruttering og Integrations sagsbehandlingstid kan variere mellem 6 - 10 måneder fra ansøgningen indgives., og der betales ikke gebyr ved ansøgning efter EU-reglerne.

Vi hjælper med ansøgningen

Vi hjælper dig fra start til slut med at sikre, at ansøgningen om opholdstilladelse er udfyldt korrekt, at alle de nødvendige bilag er indhentet og at det hele bliver sendt af sted. Vi assisterer både med ansøgninger efter de danske regler og EU-reglerne om opholds- og arbejdstilladelse.

Du kan læse nærmere om opholdstilladelse på www.nyidanmark.dk

Ønsker du advokathjælp?

Er du i tvivl om dine muligheder, er du velkommen til at kontakte advokat Claus Emil Engel Johansen. ​Benyt kontaktformularen nedenfor - eller ring til os på telefon 86 13 06 00.

Få svar fra en specialist 

Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt. ​Du kan også ringe til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.