-->

Boligkøb

​Ved en hushandel er der typisk over 100 siders bilag - og det kræver juridisk indsigt og erfaring at gennemgå dem med kritiske øjne, så der ikke opstår ubehagelige overraskelser efter købet.

Advokaten er på købers side

Advokaten nøjes ikke med at skrive skødet. Han ser handlen fra købers side , når han gennemgår alle bilag og købsaftalen. Ejendomsmægleren er derimod "ansat" af sælger, og vil derfor først og fremmest sørge for, at aftalen bliver til sælgers fordel.

Husk et advokatforbehold i købsaftalen

Man skal altid sikre sig et advokatforbehold i købsaftalen, inden man skriver under. Med et advokatforbehold kan man nemlig ændre på den del af aftalen, der måtte være til skade for køber, hvis advokaten finder grund til det, efter at have gennemgået den. I aftalen kan man for eksempel tilføje: "Købsaftalen skal i sin helhed godkendes af købers advokat, hvis indsigelser skal være ejendomsmægleren i hænde senest....."

Hvad koster advokathjælpen?

Advokatrådgivningen koster 9.000 kr. inkl. moms og eftersagsbehandlingen koster 3.750 kr. inkl. moms. Samlet bliver det kr. 12.750 inkl. moms.

Som det fremgår, består arbejdet reelt af to delydelser: Advokatrådgivning og Eftersagsbehandling.

Advokatrådgivning udgør 9.000 kr. inkl. moms og indbefatter:

 • At en erfaren og uafhængig boligadvokat gennemgår alle bilag, servitutter og købsaftalen på købers vegne.
 • At advokaten tager en snak om de spørgsmål og kommentarer, som gennemgangen af papirerne måtte give anledning til. Mødet kan foregå på vores kontor - eller pr. telefon, hvis det er mere belejligt.
 • At advokaten godkender handlen på vegne køber eventuelt med de forbehold, der skal afklares for køber inden, at handlen er tilstrækkelig oplyst og svarer til det af køber forventede.
 • At advokaten er tovholder på de forhandlinger, der er i forbindelse med købers godkendelse af købsaftalen, indtil der er en endelig handel.

Eftersagsbehandling udgør 3.750 kr. inkl. moms og indbefatter:

 • Gennemgang af udkast til det digitale "skøde" udarbejdet af sælgers rådgiver alternativt udarbejdelse af udkast til det digitale " skøde" til sælgers rådgivers godkendelse.
 • Koordinering med købers bank til sikring af at købers låneoptagelse fremmes mest muligt, sådan at udgifter til mellemfinansiering mindskes.
 • Koordinering med sælgers rådgiver og købers bank omkring tidspunkt for indfrielse og aflysning af sælgers lån samt mulighed for tinglysning af købers lån samt stempelrefusion fra sælgers lån.
 • Tovholder på vegne køber til at frister overholdes og sagen fremmes til købers bedste således at de af sælger aftalte forhold opfyldes og tilstrækkelig bilagsmateriale fremsendes.
 • Gennemgang af udkast til refusionsopgørelse udarbejdet af sælgers rådgiver - alternativt udarbejdelse af udkast til refusionsopgørelse til sælgers rådgivers godkendelse samt endelig afregning af refusionstilsvaret.

Er 9.000 kr. for advokatrådgivningen dyrt?

Advokatarbejde foregår grundlæggende efter tidsforbrug. Nogle tilbyder "skødeskrivning" til en lavere pris end 9.000 kr. Det er vores opfattelse, at den lavere pris skyldes, at de er mindre grundige end os - og ikke har erfaring med at spotte de mange faldgruber, som en erfaren boligadvokat er opmærksom på.

Typisk indebærer et huskøb, at du/I skal investere flere mio. kroner. Hav det i baghovedet, når du overvejer, om det er pengene værd at få en erfaren boligadvokat til at tjekke grundlaget for din investering.

Er "eftersagsbehandling" nødvendigt?

Oftest vil sælgeren/mægleren stå for at lave udkast til det digitale skøde og kalde det for hushandlens "eftersagsbehandling". Alligevel er det væsentligt, at du ikke undervurderer behovet for, at DU som køber har professionelle til at sørge for, at handlen kommer ordentlig i mål.

Nogen skal sørge for, at alle jeres aftaler om handlens vilkår (ofte skrevet i e-mails, korrespondancen ml. advokat og mægler m.m.) kommer med i det tinglyste - noget, som sælger ofte vil overse.

Det er dig, der skal eje huset fremover og det er dig, der har interesse i, at alt er husket. Sælgeren vil ofte være "mentalt videre" i denne sidste fase af hushandlen.

Eftersagsbehandlingen tager lang tid og omfatter mange opgaver (se arbejdsbeskrivelsen ovenfor) - derfor prisen på 3.750 kr. Man kan ikke fravælge eftersagsbehandlingen hos os - det skyldes, at det erfaringsmæssigt vil være alt for risikabelt for en køber, hvis vi "forlader sagen", når selve købsrådgivningen er overstået, men før sælgers lån er blevet aflyst m.m. og et endeligt skøde er blevet tinglyst.

Først når en omhyggelig eftersagsbehandling er gennemført, er din handel ordentligt afsluttet.

Kan jeg få jer som advokat, selvom jeg bor i Frederikssund?

Vi kan hjælpe med hushandler, uanset hvor i Danmark boligen ligger. Advokatarbejdet i forbindelse med køb af bolig er primært papirarbejde og derfor velegnet til at foregå via brev, e-mail og telefon. Også tinglysningen sker via internettet.

Typiske faldgruber ved køb af bolig?

Aftalegrundlaget er udfærdiget af ejendomsmægleren - sælgers mand. Derfor skal alt nærlæses. Det gælder blandt andet:

 • Forsikringsvilkår
 • Servitutter på ejendommen
 • Energimærke og forbrugsoplysninger
 • Arealangivelser
 • Særlige aftaler

Sørg for at alle de oplysninger, som ejendomsmægler eller sælger har opgivet ved fremvisning af boligen også er skrevet ned i købsaftalen.

Erfaringen siger, at det ofte er de forhold, der ikke fremgår tydeligt, som giver de største problemer. Derfor er det vigtigt, at du har en erfaren boligadvokat til at gennemgå aftalen.

Er der noget at bekymre sig om, hvis der er lavet tilstandsrapport?

En tilstandsrapport og et ejerskifteforsikringstilbud bevirker reelt, at sælger ikke længere er ansvarlig for fejl og mangler ved ejendommen efter handlen. Derfor gennemgår vi grundigt samtlige papirer og forklarer, hvilken betydning de enkelte forhold har.

Hvad koster rådgivningen ved køb af "særlige ejendomme"?

Ved køb af særlige ejendomme (for eksempel landbrug), ved nybyggeri (entrepriser), samt i handler, hvor der ikke medvirker ejendomsmægler, kan vi ikke garantere advokatrådgivning til en fast pris, men vi giver gerne et prisoverslag, hvis du skriver til os og fortæller, hvilken type ejendom, du er ved at købe.

Landsdækkende advokatservice

Kontakt os for en uforpligtende snak, hvis du har brug for rådgivning ved køb af bolig. Benyt kontaktformularen til højre - eller ring til os på telefon: 86 13  06 00.

Få svar fra en specialist 

Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt. ​Du kan også ringe til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.