-->

Ugifte samlevende

Vil man ikke til præsten, må man til advokaten i stedet.​

Ugifte samlevende har nemlig ikke automatisk ret til at arve hinanden, og der kan let opstå problemer, hvis samlivet ophører. Derfor er det vigtigt, at man sikrer hinanden og egne rettigheder med hjælp fra en advokat, hvis man ikke vil giftes.

Hvis samlivet ophører

Udgangspunktet for ugifte samlevende er, at man ved samlivets ophør ikke har krav på at modtage noget fra den anden. Dette betyder, at parten, som ejer et aktiv, kan beholde dette aktiv, uden at den anden skal have noget. Kun i særlige tilfælde, hvor eksempelvis kvinden kan bevise, at hendes indsats har været en væsentlig medvirkende årsag til, at manden har fået forøget sin formue, kan et (mindre) kompensationsbeløb komme på tale.

Lav en aftale på forhånd

Kun ejendele, som man ejer i sameje, skal deles, når forholdet ophører. Men hvad nu, hvis den ene har indskudt et større beløb ved købet end den anden? Eller hvad nu, hvis den ene nægter at sælge og i det hele taget ikke er samarbejdsvillig?

Det er altid en god idé at lave en skriftlig samejeoverenskomst, hvis man ejer fast ejendom i fællesskab. En samejeoverenskomst kan være en stor hjælp ved samlivets ophør, da det så vil være fastlagt på forhånd, hvad der skal ske med ejendommen ved et salg, og hvem der eventuelt har krav på at få sit større indskud tilbagebetalt.

Ønsker den ene part at overdrage den halve eller hele bolig til sin samlever, kan vi bistå med papirarbejdet og den digitale tinglysning - læs mere under emnet Overdragelse af fast ejendom mellem ugifte samlevende.

Ingen arv uden testamente

For ugifte samlevende er det vigtigt at oprette testamente, da der ikke er indbyrdes arveret ifølge arvelovgivningen. Oprettelse af testamente vil især være aktuelt, hvis man har børn og har købt fast ejendom, da det er børnene, der vil arve denne, hvis der ikke er oprettet testamente.

Via vores internetservice www.minadvokat.dk har vi gennem årene hjulpet tusindvis af danskere fra hele landet med at oprette testamente. Vores advokater skræddersyr testamentet til en fast pris, og kontakten sker via internettet og telefon.

Husk pensionerne

Ugifte samlevende bør sørge for, at den anden er begunstiget på forsikringer, pensioner og ATP. Det kan være store beløb, der kommer til udbetaling ved dødsfald - og de skal helst gå til den rigtige person.

Få hjælp fra erfarne familieadvokater

Hvis I ønsker at få styr på juraen i jeres parforhold i tide - eller har du brug for rådgivning i en allerede opstået konflikt - er det en god idé at få hjælp af erfarne familieadvokater. Vores advokater underviser andre advokater og på Aarhus Universitet i disse emner.

Landsdækkende advokatservice

Har du brug for vores hjælp, er du velkommen til at kontakte en af vores erfarne familieadvokater. Benyt kontaktformularen til højre - eller ring til os på telefon: 86 13 06 00.

Få svar fra en specialist 

Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt. ​Du kan også ringe til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.