-->

Advokat Kristian-Ravn Petersen: Et testamente bliver da endnu vigtigere, hvis du får børn!​

Vi har fanget Kristian til en snak omkring testamenter – og hvorfor det er så vigtigt, at have tænkt på det hele, når man får børn.

Advokat Kristian Ravn-Petersen har speciale indenfor familie- og arveret, og er dedikeret i sit arbejde med at formidle juraen på en måde, der gør den forståelig for alle. Han har selv for nyligt stiftet familie og forstår til fulde, hvorfor juraen ikke lige er det første man tænker på.

​Bør man oprette et testamente, når der kommer børn ind i billedet?

Ja, det bør man altid overveje. At få børn medfører ikke kun store mængder af kærlighed og søvnløse nætter. Det er også forbundet med mange juridiske overvejelser og vigtige beslutninger, der skal tages. Nu skal I ikke kun sikre hinanden for jeres egen skyld – men har et endnu større ansvar overfor jeres børn, hvis det værst tænkelige skulle ske.​

Men hvorfor? Dækker arveloven ikke netop en typisk familie med villa, vovse og Volvo?​

Jo, arveloven forsøger at beskytte den klassiske kernefamilie, som er et ægtepar med børn. Arvelovens regler vil derfor hjælpe, hvis man er gift, ønsker at den længstlevende skal sidde i ”uskiftet bo” og børnene skal dele arven ligeligt, når den sidste er gået bort.

Det lyder umiddelbart meget fint. Hvorfor så oprette testamente?​

Det er langt fra alle ægtefæller, der kan nøjes med standardbestemmelserne i arveloven. Mange ønsker at indsætte bestemmelser om særeje for arven til deres børn, og dermed at beskytte børnenes arv i tilfælde af, at de bliver skilt fra deres kommende ægtefæller. Andre ønsker at indsætte et børnetestamente

Hvorfor vil man indsætte et børnetestamente?​

Et børnetestamente får betydning, hvis begge forældre går bort inden barnet fylder 18 år. Det er nybagte forældres værste mareridt, og derfor noget som mange har svært ved at tage stilling til. Men som med de fleste andre mareridt, hjælper det at snakke om det, og mange vil opleve, at de sover bedre om natten, hvis der er styr på det. Med et børnetestamente kan man som forældre opfordre til, hvem der skal have forældremyndigheden over barnet, hvis begge forældre går bort.

Hvad hvis man ikke er gift?​

Hvis I ikke er gift, skal I være ekstra opmærksomme på at få oprettet et testamente. Din kæreste har ikke arveret efter dig, og sker det værst tænkelige, kan din kæreste og børn risikere at stå i store økonomiske problemer. Det er en god idé at få et udvidet samlevertestamente, så man arver hele 87,5 % af formuen efter længstlevende. Samtidig skal man huske at opdatere begunstigelser på pensioner og forsikringer, så pengene herfra tilfalder kæresten og ikke børnene.

Hvad hvis man allerede har et testamente?​

De fleste testamenter vil indeholde en bestemmelse om, hvordan arven skal fordeles, hvis der kommer børn ind i billedet. I så fald er der mindre grund til bekymring.

Men indeholder det nuværende testamente ikke en sådan bestemmelse, er det ofte nødvendigt at oprette et nyt testamente, når der kommer børn.

Har I ikke tid eller overskud til papirarbejdet, kan en advokat hjælpe med det hele fra A-Z. Det vil gøre en kæmpe forskel for din kæreste og dine børn, hvis det værst tænkelige skulle ske – og på den korte bane vil det give jer en bedre nattesøvn.

Er der noget vi har glemt at spørge om?

Ring og få en uforpligtende snak med Kristian eller en af hans dygtige kollegaer om hvordan du sikrer dig selv og dine nærmeste på tlf. 86 13 06 00.​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.