-->

Afledt Opholdsret efter EU-reglerne

Hvis jeres barn er statsborger i et EU-land, har de efter EU-retten en række rettigheder, herunder retten til familie. En EU-borger kan ikke tvinges til at flytte ud af EU for at udøve sine rettigheder, og derfor er det muligt at få sin opholdstilladelse afledt af EU-borgerens ophold.

Afledt opholdstret - hvis jeres barn er EU-borger​

Det er muligt efter EU-retten at søge om opholdstilladelse i Danmark som forælder til en mindreårig EU-borger, hvis forælderen selv er statsborger i et land uden for EU-området. Dette kaldes afledt opholdsret.

Opholdsretten afhænger af, at forælderen er forsørger og omsorgsperson for EU-borgeren. Dette skyldes, at rettigheden er afledt af EU-borgerens (barnets) ret til at have sin forælder / omsorgsperson hos sig, idet EU-borgeren (barnet) ellers ville risikere at skulle flytte ud af EU for at være hos sin forælder.

Den afledte opholdsret gælder derfor primært forældre til mindreårige EU-borgere, idet en voksen EU-borger som hovedregel ikke er afhængig af sin forælder i en sådan grad, at dette i sig selv kan medføre en opholdsret.

Hvor lang tid tager Udlændingestyrelsens sagsbehandling og hvad koster det?

Udlændingestyrelsen har aktuelt en sagsbehandlingstid på 7 måneder fra ansøgningen indgives. Sagsbehandlingstiden kan dog blive forlænget i særlige tilfælde eller hvis styrelsen er nødt til at indhente yderligere oplysninger til sagen. Vi har i de seneste sager oplevet, at sagsbehandlingstiden har kunnet tage helt ned til 1 måned, hvis der er tale om små børn (EU-borgere).

Mens sagen bliver behandlet, er det som udgangspunkt muligt at få processuelt ophold i Danmark. Vær dog opmærksom på Schengen-restriktionerne, hvis den udenlandske forælder kommer uden for Schengen-området, idet det ikke er muligt at søge om visum til Danmark, når man har ansøgt om opholdsret. I særlige tilfælde er det dog muligt at søge om tilbagerejsetilladelse.

Der skal ikke betales noget gebyr for ansøgning om afledt opholdsret efter EU-retten.

Vi hjælper med ansøgningen

Der er ofte en lang række ting, der skal være styr på, når man skal indgive en ansøgning om opholdstilladelse og flytte sit liv til et andet land. I den situation det være besværligt at overskue ansøgningsprocessen og kravene til dokumentation.

Vi hjælper dig fra start til slut med at sikre, at ansøgningen er udfyldt korrekt, at alle de nødvendige bilag er indhentet og at det hele bliver sendt til Udlændingestyrelsen. Er den ansøgende forælder allerede i Danmark, søger vi om processuelt ophold til ham/hende, så jeres familie ikke skal skilles ad mens ansøgningen bliver behandlet.​

Vores pris for bistand i forbindelse med ansøgning om afledt opholdsret er 7.500,-

Ønsker du advokathjælp?

Er du i tvivl om dine muligheder, er du velkommen til at kontakte advokat Claus Emil Engel Johansen. ​Benyt kontaktformularen nedenfor - eller ring til os på telefon 86 13 06 00.

Få svar fra en specialist 

Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt. ​Du kan også ringe til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.