-->

Overdragelse af bolig ml. ugifte

Skal din kæreste være medejer af boligen? Vi hjælper med alt papirarbejdet - uanset om I bor i Hjørring eller Sønderborg.

​Vi bor begge i huset, er der behov for et skøde?

Det er jer, der skal aftale, om der skal ændres på ejerforholdene af huset. Hvis kun en af jer ejer huset nu, kan der være mange gode grunde til, at den anden også gerne vil være medejer.

​​​

Endelig aftale

Hvis I har aftalt at I skal eje huset sammen, skal I overveje på hvilke vilkår købet skal realiseres.

Det kan være, du skal overtage din andel af gælden i huset, det kan være forpligtelserne tidligere har været skævt fordelt i forhold til ejerskab, og der kan være mange andre måder, hvorpå lige netop jeres handel resulterer i to tilfredse parter.

Uanset hvilke vilkår I aftaler, skal der ske tinglysning af jeres nye ejerskab.

​​​

Hvad koster advokathjælpen?

Prisen for advokatrådgivningen er kr. 5.750 inkl. moms. Den indbefatter:

 • At advokaten tager en snak med dig pr. telefon om den aftale, du og din kæreste har indgået.
 • At advokaten udfærdiger købsaftale.
 • At advokaten er tovholder ved koordinering af overtagelsens juridiske og økonomiske forhold.
 • At vi står for den tinglysningsmæssige ekspedition, som du skal underskrive med digital signatur/NemID - eller via en fuldmagt, du har givet til os.
 • Hertil kommer tinglysningsafgiften til staten, hvilket udgør en fast afgift på 1.850 kr. + en yderligere værdiafgift på 0,6% af det overdragnes værdi.

Samejeoverenskomst

Det er en god idé at oprette en samejeoverenskomst, når du og din kæreste skal eje sommerhuset i lige sameje. Den regulerer bl.a., hvordan I skal forholde jer, hvis I en dag ikke længere skal eje sommerhuset sammen.

Samejeoverenskomsten regulerer ikke ejer-/adkomstforholdene. Den er udelukkende en aftale mellem jer to parter om spillereglerne for det fremtidige ejerskab.​

Ejerskabet skal tinglyses, uanset hvad

Prisen for advokatrådgivningen er typisk kr. 3.250 inkl. moms for en samejeoverenskomst. Det afhænger dog af de nærmere vilkår - vi kan give et mere præcist prisoverslag, når vi kender sagens omstændigheder.

Kan I også hjælpe, hvis vi er gået fra hinanden?

Vi kan også bistå med papirarbejdet, hvis du eksempelvis skal købe din ekskærestes halvpart af jeres tidligere fælles bolig.

Når man går fra hinanden, er det ikke usædvanligt, at det aftales, at den ene part overtager/køber den andens halvpart af den tidligere fælles bolig. Vi kan bistå med papirarbejdet ved sådanne "samlivsophævelsesskøder", hvis vi får tilsendt de fornødne oplysninger fra dig.

Hvilke oplysninger skal fremsendes?

Til brug for overdragelsen af ejendommen i anledning af samlivsophævelse skal vi have tilsendt følgende oplysninger (evt. indscannet og fremsendt pr. e-mail):

 • Jeres fulde navne, CPR-numre og e-mailadresser.
 • Adresse på ejendommen (vi finder selv matr.nummeret).
 • Oplysning om, hvilken overdragelsesdato I har aftalt.
 • Oplysning om, hvilken købesum, I har aftalt. Skal der betales et kontantbeløb, eller..?
 • Oplysning om pantehæftelser på ejendommen.
 • Dokumentation for at realkreditinstitut og/eller bank har accepteret, at gælden fremover overgår til ejeren alene. Alternativt skal navn og kontaktoplysninger på jeres bankrådgiver(e) tilsendes - så kan vi ringe og bede om oplysningerne fra banken.
 • Oplysning om, hvem af jer, der skal betale omkostningerne ved overdragelsen - advokatomkostninger, tinglysningsgebyrer m.v.
 • Billedlegitimation fra jer begge i form af kopi af pas eller kørekort, hvilket vi i denne type sager har pligt til at indhente og opbevare i 5 år.
 • Oplysning om, hvorvidt I begge har fået NemID - det letter ekspeditionen betydeligt

Kan jeg få jer som advokat, selvom jeg ikke bor i samme by som jeres kontor?

Vi kan hjælpe med overdragelse mellem ugifte samlevende, uanset hvor i Danmark boligen ligger - herunder Hjørring, Sønderborg eller Roskilde.

Advokatarbejdet i forbindelse med overdragelse af bolig er primært papirarbejde og derfor velegnet til at foregå via brev, e-mail og telefon. Også tinglysningen sker via internettet.

​​

Landsdækkende advokatservice

Ønsker du hjælp til overdragelsen af boligen, er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak. Benyt kontaktformularen til højre - eller ring til os på telefon 8613 0600.

Få svar fra en specialist 

Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt. ​Du kan også ringe til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.