-->

Seneste nyt​

​Kortfattede artikler om aktuelle emner er nedenfor (Faste blogindlæg).

På vores Facebookside fortæller vi løbende om principielle retssager, lovændringer og vigtigt nyt fra firmaet.

Kortfattede artikler om aktuelle emner er nedenfor (Faste blogindlæg).

Såfremt du er journalist og har brug for information, kan du skrive/ringe til den enkelte advokat direkte eller kontakte os på info@askt.dk. Så vil en specialiseret advokat vende tilbage snarest.

Faste blogindlæg​

​Statsforvaltningen lukker og slukker

​Der var ikke tale om en aprilsnar, da Statsforvaltningen.dk d. 1. april ikke længere kunne tilgås. Pr. 1. april 2019 er den nye Lov om Familieretshuset trådt i kraft, hvilket blandet andet indebærer, at Statsforvaltningen må lukke og slukke, for at give plads til det nye Familieretshus.

Læs blogindlægget her

​Er det lovligt at være rugemor?

Den 25.3.2019 viste DR1 andet afsnit af dokumentaren ”Rugemor – hvad koster din livmoder?”

Alene programtitlen afstedkommer et væsentligt spørgsmål – kan man på lovlig vis ”udleje” sin livmoder? Svaret er NEJ!

Men hvad gør et barnløst par så, såfremt de står i en situation, hvor de ønsker en rugemor?

Læs blogindlægget her

​Mangler ved ejendommen

Hvad kan du gøre, hvis du opdager mangler ved din ejendom?

Anders Stig Vestergaard er specialist indenfor fast ejendom og byggeri og rådgiver private, andelsbolig- og ejerforeninger og erhvervsvirksomheder. Han har stor erfaring med rådgivning vedrørende fast ejendom og gennemførelse af retssager.

Først vil jeg anbefale dig at få et overblik over, hvad det koster at reparere manglerne.

Såfremt udgiften er betydelig, skal det undersøges, om sælger af ejendommen kan være ansvarlig, eller om manglerne er dækket af ejerskifteforsikringen eller den almindelige forsikring.

Læs blogindlægget her

Mangler ved byggeri under opførelse

​Anders Stig Vestergaard er specialist indenfor fast ejendom og byggeri og rådgiver private, andelsbolig- og ejerforeninger og erhvervsvirksomheder. Han har stor erfaring med rådgivning vedrørende fast ejendom og gennemførelse af retssager. Han har indvilliget i at besvare nogle spørgsmål om, hvad man gør, hvis man befinder sig i samme situation.

Læs blogindlægget her

Anerkendelse af arbejdsskader - så vigtig er anmeldelsen

I en konkret sag lykkedes det os at få anerkendt en arbejdsskade hos Ankestyrelsen, selvom Arbejdsmarkedets Erhvervssikring først havde afvist skaden.

Det drejede i den konkrete sag om en klient, som var faldet og havde fået et smæld i ryggen, mens han var på arbejde. Klienten udviklede herefter rygsmerter og en diskusprolaps.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring afviste, at der forelå en arbejdsskade med den begrundelse, at der ikke var sandsynliggjort en sammenhæng mellem klientens diskusprolaps og den ydre påvirkning, som klienten var udsat for i forbindelse med ulykken.

Læs blogindlægget her

Skiftefuldmagt – hvad bør du vide

En skiftefuldmagt er et af de første dokumenter, man støder på, når man skal dele et dødsbo.​

​Hvad er en skiftefuldmagt?

Når arvingerne har fået boet udleveret til privat skifte, er der en del ekspeditioner, der skal foretages for at få boet afviklet.

Boet tegnes af arvingerne i fællesskab, men det er praktisk, at den advokat, som bistår arvingerne med boets behandling, får skiftefuldmagt fra alle arvingerne. Når advokaten har skiftefuldmagt, kan advokaten underskrive de dokumenter og breve, som er nødvendige for sagsbehandlingen, f.eks. underskrive blanketter og opgørelser til skifteretten og SKAT og få adgang til afdødes skattemappe, åbne afdødes bankboks.

Læs blogindlægget her

Ægtefælleloven – kort fortalt

Den 1. januar 2018 trådte lov om ægtefællers økonomiske forhold i kraft og afløser den tidligere retsvirkningslov. Den nye lov medfører nye regler for ægtefæller, herunder regler for særeje, gaver og deling af formuen ved en skilsmisse.

Læs blogindlægget her

Anerkendelse af arbejdsbetinget lidelse​

I en konkret sag lykkedes det os at få anerkendt en arbejdsbetinget lidelse hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, selvom Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i første omgang havde afvist sagen.

Læs blogindlægget her

Advokat Anders Stig Vestergaard: ​
​Når naboen går over grænsen

Anders Stig Vestergaard har i byretten, landsretten og nu i Højesteret vundet en sag vedrørende overskridelse af den naboretlige tålegrænse. Sagen drejede sig om generende genskin fra naboens sortglaserede tegltag. I den forbindelse har han indvilliget i at besvare et par af vores spørgsmål omkring, hvad man kan stille op, hvis man befinder sig i samme situation.

Læs blogindlægget her

Advokat Kristian-Ravn Petersen:
​Et testamente bliver da endnu vigtigere, hvis du får børn!

Vi har fanget Kristian til en snak omkring testamenter – og hvorfor det er så vigtigt, at have tænkt på det hele, når man får børn.

Advokat Kristian Ravn-Petersen har speciale indenfor familie- og arveret, og er dedikeret i sit arbejde med at formidle juraen på en måde, der gør den forståelig for alle. Han har selv for nyligt stiftet familie og forstår til fulde, hvorfor juraen ikke lige er det første man tænker på.

Læs blogindlægget her

Advokat Hanne Fabricius-Haunstrup: Spørg dig selv hvad du kan tilbyde dit barn – og ikke hvad du har krav på.​

Vi har fanget Hanne i hendes frokostpause til en snak om, hvorfor det er så svært at beslutte, hvor barnet skal have bopæl – og hvorfor det er så vigtigt.

Advokat Hanne Fabricius-Haunstrup har stor erfaring med familieret, idet hun igennem lang tid har jongleret med både at undervise de studerende på Aarhus Universitet sideløbende med sin egen advokatkarriere indenfor familieret. Hun yder primært rådgivning til forældre, når de forsøger at få en aftale i statsforvaltningen, men går også med i retten, hvis det bliver nødvendigt. Privat er Hanne familiemenneske – og med både mand og børn, kan hun sagtens sætte sig ind i det vanskelige valg forældrene står over, når de skal beslutte, hvad der er bedst for barnet.

Læs blogindlægget her

Advokat Jørgen Christian Dan-Weibel: Du køber en drøm, og så går der et eller andet galt. Altid.​

Vi har lagt jakkesættet på hylden til en uformel snak med Jørgen Christian om hvorfor der altid er et eller andet galt, når man investerer i projektsalg eller begiver sig ud i et nybyggerprojekt – og om det virkelig ER nødvendigt at hyre en advokat til papirarbejdet.

Jørgen Christian Dan-Weibel kan i år fejre sit 20 års jubilæum som advokat, men er ikke blevet mindre begejstret for sit fag. Han har hjulpet både nybyggere og håndværkere med at forklare og formidle den komplicerede entrepriseret på en simpel og forståelig måde og kender derfor begge sider af bordet. Hans mission er at gøre boligdrømmen til virkelighed for nybyggerne, uden at de søvnløse nætter behøver at følge med.

Læs blogindlægget her

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Thistedkontoret

Rosenkrantzgade 12

7700 Thisted

Rutevejledning

Tlf.: 82 30 15 60

E-mail: lkw@askt.dk​

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.