-->

​Hvor godt er dit kæledyr forsikret?

De er vores kæreste eje. Deres liv afhænger helt og holdent af, at vi tager os godt af dem. Hvad end det er en hund, kat eller et mere eksotisk kæledyr, så ønsker vi at passe på dem og skærme dem mod alt ondt.

Men hvad hvis vi ikke kan beskytte dem mod alt, eller vis dyret begår skade på ting, andre dyr eller mennesker?​

Se også ​​→

ANSVAR – Hvis dit dyr volder skade på ting, andre dyr eller mennesker

I forhold til skader, som dit dyr volder på andre dyr og mennesker, er det bedste selvfølgelig, at dette for alt i verden undgås, da det kan medføre væsentlige varige skader på offeret – og for dit dyr i værste fald kan betyde, at det må aflives.

Men hvis ulykken skulle være ude, vil en ansvarsforsikring kunne bidrage til at dække de krav på erstatning, som kan komme fra den skadelidte, hvis ting, dyr eller person er blevet skadet af dit dyr.

Hvis du køber en hund skal det fremhæves, at det er lovpligtigt, at du tegner en ansvarsforsikring på din hund.

​SYGDOM og SKADE – Hvis dit dyr selv bliver ramt af sygdom eller skade

hund

Hvis dit kæledyr bliver sygt eller kommer til skade, så kan det hurtigt resultere i en stor dyrlægeregning. Hér kan en forsikring imidlertid hjælpe med at dække udgifterne, så du kan give dit kæledyr den bedste hjælp.

SYGDOM

Hvis dit dyr bliver ramt af sygdom, er det ikke kun hårdt for dyret og din familie. Det kan også være meget omkostningsfuldt, idet et sygdomsforløb, herunder særligt med operation, sagtens kan koste titusindvis af kroner.

Det er derfor overvejelsen værd, om der skal tegnes en sundhedsforsikring på dyret. Denne forsikring skal tegnes, mens dit kæledyr er ungt og raskt, og denne type forsikring er blevet mere og mere populær blandt hunde- og katteejere.

Man skal dog være opmærksom på, at der er nogle undtagelser, som en sundhedsforsikring ikke dækker.

SKADE/TYVERI

I forsikringsmæssig henseende skelner man alene mellem personforsikringer og tingsforsikringer. Dette betyder, at kæledyr, der ikke bruges til erhverv, typisk er dækket under en almindelig indboforsikring i tilfælde af, at de kommer til skade eller bliver stjålet.

I praksis er det langt de fleste almindelige kæledyr, der er dækket af indboforsikringen.

Bliver dit kæledyr stjålet, gælder de almindelige betingelser for tyveri efter indboforsikringen.

Rent praktisk skal man anmelde tyveriet til politiet og bede om at få en bekræftelse på anmeldelsen. Det er også en god idé at anmelde tyveriet til Dansk Hunderegister for at forhindre en omregistrering af hunden til en ny ejer.

​Spørgsmål?

Hvis I har nogen forsikrings- eller erstatningsretlige spørgsmål, er I velkomne til at rette henvendelse til os på: anc@askt.dk, eller ringe til tlf.nr. 8613 0600.​

Få svar fra en specialist 

Udfyld formularen så vender vi tilbage hurtigst muligt. ​Du kan også ringe til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.