-->

Vores ejerskifteforsikring afviser at dække ​

Se også ​​→

​Spørgsmål:​

​Kære Bo Bedre

Vi er fuldstændig uforstående overfor vores ejerskifteforsikring, som har afvist at dække udgifterne til reparation af ulovlige kloakledninger, og vi vil gerne have dit råd.

Vi købte vores hus i 2017 og tegnede en udvidet ejerskifteforsikring i 10 år. Forsikringen var meget dyr, men vi blev anbefalet at tegne den af vores advokat ved købet.

På grund af store problemer med vores afløb fik vi en autoriseret kloakmester til at kigge på det, og der blev også lavet en tv inspektion. Kloakmesteren sagde, at kloaksystemet var udført ulovligt, og hans overslag på reparation var kr. 71.000.

Vi anmeldte det til vores ejerskifteforsikring, som til vores overraskelse afviste at dække. Forsikringen påstår, at forsikringen kun dækker ulovlige kloakledninger udenfor fundamentet, hvis det er i forbindelse med en dækningsberettiget skade. Vi har betalt en dyr ejerskifteforsikring og troede helt bestemt, at forsikringen dækkede disse ting. Kan det være rigtig, at den ikke dækker? 

Med venlig hilsen 

Sisse og Mads.

​Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

​Kære Sisse og Mads. 

Tak for jeres mail. I forlængelse heraf har jeg modtaget kopi af ejerskifteforsikringen, som jeg har gennemgået. Det er herefter min juridiske vurdering, at jeres ejerskifteforsikring skal dække. Det begrunder jeg med, at kloakledningerne er ulovlige, og at de var ulovlige på opførelsestidspunktet. Ejerskifteforsikringen skal som udgangspunkt dække udgifterne til lovliggørelse af kloakken.

Jeg kan tilføje, at I sædvanligvis også vil kunne få dækket rimelige omkostninger til konstatering af de ulovlige forhold.

​​Der er en selvrisiko på kr. 5000 pr skade. Det må anses for en skade, og I skal selv betale dette beløb.

Jeg kan foreslå, at I skriver til ejerskifteforsikringen og redegør for sagen på ny jf. mine bemærkninger.

Hvis I mener, at det vil være spild af tid, vil næste skridt være at klage over ejerskifteforsikringens afvisning til Ankenævnet for forsikring eller overdrage sagen til en advokat. 

MVH Anders.

Skrevet af Anders Stig Vestergaard august 2018

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.