-->

Tidsbegrænset udlejning af lejlighed​

Spørgsmål:

Kære Bo Bedre

Min mand har fået et job i udlandet foreløbig for en periode på 3 år, og vores 2 børn og jeg flytter med. Vi regner med at komme tilbage, når de 3 år er gået.

Da vores lejlighed er både stor, moderniseret og velindrettet og har en god beliggenhed, ønsker vi ikke at sælge den, men vil gerne beholde den, så vi har den at komme tilbage til. Derfor har vi overvejet at udleje lejligheden i de 3 år, vi er væk. Er der nogen problemer i at udleje vores lejlighed i 3 år?

Med venlig hilsen Bente.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Bente

I kan fint udleje jeres lejlighed for en tidsbegrænset periode på 3 år. Der er dog flere aspekter, som I skal være opmærksomme på i forbindelse med udformning af lejekontrakten, og som får eller kan få afgørende betydning for jer. En tidsbestemt lejeaftale kan ikke bringes til ophør i lejeperioden, medmindre det er aftalt, eller lejeren misligholder aftalen. Det betyder, at hvis I ændrer planer, eller der indtræffer uforudsete ting, der medfører, at I før tiden er tvunget til eller ønsker at flytte tilbage til Danmark, er afskåret fra at få jeres lejlighed igen. Dette vil naturligvis påføre jer større problemer og udgifter. For at I kan overtage jeres lejlighed før udløbet af lejeperioden, kræver det, at det er særlig aftalt. Derfor anbefaler jeg, at I aftaler, at lejeaftalen kan opsiges i lejeperioden. Det kræves tillige, at opsigelsen er rimelig, og herunder tages der hensyn til, hvor længe I har boet i lejligheden, og lejers mulighed for at finde anden bolig.

Det er væsentligt, at I i lejekontakten nærmere begrunder, hvorfor lejemålet indgås for en lejeperiode på 3 år. I den forbindelse kan I oplyse i lejekontrakten, at I tager til udlandet i 3 år for at arbejde, og, at I derefter kommer tilbage og selv vil bo i lejligheden igen. I modsat fald risikerer I i værste fald, at lejer kan få boligrettens ord for, at han kan blive boende. Der findes eksempel på, at boligretten tilsidesatte et aftalt tidsbegrænset lejemål og bestemte, at lejligheden var udlejet på almindelige tidsubegrænsede vilkår med henvisning til, at udlejer ikke havde bevist, at tidsbegrænsningen var tilstrækkeligt begrundet i udlejers forhold. For udlejer betød det, at han ikke kunne flytte tilbage i sin lejlighed, og for lejer betød det, at han kunne blive boende efter den aftalte fraflytningsdato.

Skrevet af: Advokat Anders Stig Vestergaard maj 2014​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.