-->

Skimmelsvamp på loftet​

Spørgsmål:

Kære Bo Bedre


Vi tror, at vi har skimmelsvamp på loftet og ønsker jeres råd om, hvad vi skal gøre ved det. For en måned siden havde vi en elektriker til at lave nogle ting på 1 sal, og i den forbindelse skulle han på loftet. Bagefter var jeg med ham oppe på loftet, og han pegede på nogle mørke pletter på undertaget og fortalte, at det var skimmelsvamp, og at det skulle der gøres noget ved.

Vores hus er en ældre patriciervilla, men det er kun 4 – 5 år siden, at vi fik nyt tegltag, så vi troede naturligvis ikke, at sådan noget kunne ske. Jeg ringede straks til vores forsikringsselskab og anmeldte skaden, men forsikringsselskabet har lige afvist, at det er en dækningsberettiget skade.

Det er en entreprenør, der skiftede taget, undertag, dampspærre, isolering mv. og vi mener, at han må have lavet det forkert, når der er kommet skimmelsvamp så kort tid efter. Vi sendte en mail til entreprenøren, men hørte ikke noget og derefter ringede jeg. Han afviste, at de havde lavet noget forkert og meddelte, at det måtte være dækket af vores forsikring. Hvad vil du råde os til at gøre?


MVH Lonnie og Karsten

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Lonnie og Karsten


Tak for jeres mail. Skimmelsvamp på loftet er efter min vurdering et meget alvorligt problem, der sædvanligvis betyder store udgifter til udbedring, og jeg skal i det følgende informere, om jeres retsstilling og mulighed for at kræve udgifterne ved udbedring betalt af entreprenøren.


Den sædvanlige forældelsesfrist er 3 år, og der er ikke noget problem i, at entreprenøren har givet en 5 års garanti på arbejdet. Garantien, som entreprenøren har givet, betyder, at I har en bedre retsstilling, end I ellers ville have haft. Hvis ikke I havde fået garantien, kunne jeres erstatningskrav risikere at være forældet i henhold til den 3 årige forældelsesfrist, da det er 4 - 5 år siden, at arbejdet blev udført. I kraft af garantien har I nu mulighed for at rejse et erstatningskrav overfor entreprenøren for mangler ved det arbejde, som han har udført med taget. Det er ikke en betingelse, at der er anlagt en retssag inden udløbet af garantiperioden, men sagen skal anlægges indenfor rimelig tid herefter.

Jeg vil derfor anbefale jer at anlægge en retssag mod entreprenøren snarest muligt. I den forbindelse vil det være nødvendigt at få gennemført syn og skøn. Herved opnås en sagkyndig og uvildig vurdering af forholdene og det udførte arbejde. Det er væsentlig at få dokumenteret omfanget af skimmelsvampen, hvad er årsagen til skimmelsvampen, hvad der evt. ikke er udført håndværksmæssigt korrekt, og hvilke arbejder der skal udføres for at udbedre skaderne samt udgifterne hertil.
For at entreprenøren kan ifalde erstatningsansvar, er det en betingelse, at arbejdet ikke er udført håndværksmæssigt korrekt. Når skønserklæringen foreligger, kan der tages stilling til, hvordan sagen skal fortsættes. Der er omkostninger forbundet med ovenstående, og det vil være naturligt, at jeres retshjælpsforsikring søges om dækning af omkostningerne ved en retssag. Hvis jeres retshjælp godkender dækning af omkostningerne, vil I som udgangspunkt kun selv skulle betale selvrisikoen.


Skrevet af: Advokat Anders Stig Vestergaard maj 2016​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.