-->

Dækker vores byggeskadeforsikring? ​

Se også ​​→

Spørgsmål: 

​Kære Bo Bedre

Vi har et kæmpe problem og har brug for et godt råd. I 2018 indgik vi aftale med en entreprenør om opførelse af et parcelhus på 176 m2, og vi flyttede ind 1. december samme år. 

I sommeren 2020 opdagede vi, at der var forkert fald på gulvet i bryggerset, fordi vandet løb væk fra afløbet. Derefter kunne døren ikke lukkes, og vi opdagede, at der begyndte at danne sig revner i væggene. Der kom revner i væggene i køkken alrum, stuen og det ene værelse. Nogle af revnerne er blevet meget store, og det er nu så slemt, at nogle af skabene og de indvendige døre ikke kan lukkes op eller i, og det samme gælder nogle af vinduerne. 

Entreprenøren har hele tiden svaret henholdende, men vi har behov for en løsning nu. Hvad gør vi? 

Eskild og Mathilde.

Svar: ​

Kære Eskild og Mathilde. 

I skal straks anmelde skaderne til byggeskadeforsikringen. Denne er lovpligtig og tegnet af entreprenøren, der byggede jeres hus. Byggeskadeforsikringen gælder i 10 år og dækker som udgangspunkt udbedringen af byggeskader og følgeskader. Derudover dækker forsikringen rimelige og nødvendige udgifter til juridisk og teknisk bistand i forbindelse med konstatering og udbedring af skader, rimelige udgifter til genhusning i indtil 12 måneder og til evt. flytning og opmagasinering af privat indbo i indtil 12 måneder.

Årsagen til skaderne på jeres hus kan efter det oplyste være fejl ved fundamentet. Med henblik på at klarlægge årsagerne, skal der foretages undersøgelser af en byggesagkyndig, eller der skal gennemføres syn og skøn. Den byggesagkyndige eller skønsmanden skal tillige fremkomme med forslag til, hvorledes skaderne udbedres fagmæssigt korrekt. 

Jeg anbefaler, at I hurtigst muligt søger juridisk rådgivning til at bistå jer under sagen. Samtidig fraråder jeg, at I iværksætter udbedring uden at have klarlagt årsagerne til skaderne og uden godkendelse fra byggeskadeforsikringen. 

Med venlig hilsen 

Anders

Skrevet af Anders Stig Vestergaard 2021 

Har du spørgsmål? ​

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.