-->

Tilbygningen er ikke godkendt ​

Se også ​​→

Spørgsmål: 

​Kære brevkasse

Vi købte i juni 2019 et hus med dobbelt carport og fik i foråret udarbejdet arkitekttegninger til brug for en ombygning. I den forbindelse oplyste arkitekten, at han havde fundet ud af, at dele af husets faktiske forhold ikke stemmer overens med byggetilladelserne fra kommunen. Tilbygningen på huset er placeret meget tættere på naboskellet end angivet i byggetilladelsen, og taget er udformet anderledes og er højere end godkendt. Vi er i tvivl om, hvad vi skal gøre og vil derfor meget gerne høre din vurdering af sagen. 

MVH Christina og Frederik.

Svar: 

​Kære Christina og Frederik. 

Det er uden tvivl sag, som risikerer at blive dyr og langvarig. Som første skridt foreslår jeg, at I bestiller en landinspektør til at foretage en opmåling af huset herunder dets dimensioner og placering i forhold til naboskellet.

​Har du spørgsmål?

​Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

​Når hans rapport foreligger, er der et godt grundlag for at sammenligne de faktiske forhold med byggetilladelsen og vurdere omfanget af overskridelserne. På grundlag af oplysningerne skal det vurderes, hvad der kan være af løsningsmuligheder. Dernæst anbefaler jeg at udfærdige en begrundet ansøgning om dispensation / lovliggørelse til kommunen vedlagt dokumentation. Hvis kommunen meddeler dispensation, vil sagen formentlig kunne sluttes der.

Hvis kommunen afslår at meddele dispensation/lovliggørelse, foreslår jeg, at I indhenter et overslag over omkostningerne ved gennemførelse af foreliggende løsningsmuligheder med henblik på at gøre kravet gældende overfor sælger. Jeg anbefaler, at I retter henvendelse til en advokat for at få en juridisk vurdering af sagen herunder hvorvidt og i hvilket omfang sælgeren er erstatningsansvarlig. 

Mvh Anders.

Skrevet af Anders Stig Vestergaard 2021

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.