-->

Tømreren har stoppet arbejdet - hvad gør vi? ​

Spørgsmål:

Kære Bo Bedre ​

Vi er ved at få bygget et fedt nyt arkitekttegnet hus, og tømreren har sat vinduer i og er i gang med at sætte gipsplader og lofter op.

Byggeriet gik så fint, men nu har vi fået at vide, at der er flere ting, der skal laves om.

Min søster og hendes samlever Allan, der er tømrer, kom i søndagsover for at se byggeriet, og han sagde, at overliggeren over vindue og terrassedøren ikke er den, der bruges normalt, hvis man skal overholde bygningsreglementet.

Han mente også, at etageadskillelsen mellem stue og første sal ikke er lavet efter reglerne.

Mandag ringede jeg til tømreren og fortalte, hvad min søsters samlever havde sagt. Det fik jeg ikke noget ud af, for han afviste, at det ikke var lavet ordentligt. Han ville dog godt lave det om, hvis vi betaler for det.

Jeg snakkede med ham igen dagen efter ude ved huset, og nu oplyste han, at de stoppede arbejdet og ikke går i gang igen, før vi betaler kr. 250.000 i denne uge.

Kan han det? Vi har en kontrakt med ham, og huset skal være færdigt til indflytning d. 1. december.

MVH Frederikke og Niels​

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Frederikke og Niels

Tak for jeres mail og spørgsmål. Som udgangspunkt kan jeg svare nej på jeres spørgsmål, men det afhænger af situationen, herunder hvad der er aftalt med hensyn til betaling under byggeriet.

Hvis der allerede ved en kort besigtigelse af byggeriet er konstateret to mangler, er det ikke usandsynligt, at der kan være flere mangler ved byggeriet. Som det første foreslår jeg derfor en grundig gennemgang af byggeriet med henblik på at få overblik over, hvilke og hvor mange mangler der er, hvordan disse skal afhjælpes samt en vurdering af tidsforbruget og omkostningerne. I kan rekvirere en bygningssagkyndig til at få en vurdering heraf, og han vil gennemgå byggeriet og udfærdige en rapport.

Når I har modtaget rapporten, er der klarhed over omfanget af manglerne, og hvad der skal gøres for at afhjælpe disse samt omkostningerne.​

Jeg kan slå fast, at tømreren har en afhjælpningspligt. Det betyder, at han har pligt til at afhjælpe manglerne, uden at det koster jer noget. Han må således ikke fakturere for den tid, som han bruger til at afhjælpe manglerne, uanset hvor lang tid det tager. I kan således afvise tømrerens krav om betaling.

Hvis tømreren alligevel skulle afvise at afhjælpe manglerne og afvise gå videre med byggeriet, før I har betalt, har vi desværre en helt anden situation, hvor I har to problemer, der skal løses. Det har første prioritet, at I snarest muligt finder nogle andre gode håndværkere, der kan færdiggøre byggeriet. Det andet er, at I får et erstatningskrav overfor entreprenøren, og dette krav kan blive væsentligt. For at sikre jeres retsstilling bedst muligt allerede nu, vil jeg anbefale jer at kontakte en advokat til at varetage forløbet herfra. Såfremt det ikke er muligt at opnå en forligsmæssig løsning med tømreren, vil det være nødvendigt at gå i retten for at få dom for jeres krav. I den forbindelse vil advokaten ansøge jeres retshjælpsforsikring om retshjælpsdækning under retssagen.

Skrevet af: Anders Stig Vestergaard 2017​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.