-->

Skal vi anlægge en retssag?​

​Spørgsmål:​

​Vi købte et nyt sommerhus i april måned af en tømrer, som selv havde bygget huset. Vi opdagede, at dampspærren manglende nogle steder, og at isoleringen var mangelfuld, men da vi ikke selv har forstand på det, betalte vi en håndværker for at gennemgå huset. Han fandt mange fejl og mangler, og han mente, at det vil koste over kr. 300.000 at reparere. Det meddelte vi sælger, men han afviste, at der var mangler, og han afviste at betale, så vi kan få en anden til at reparere dampspærren mv. Vi mener, at det er helt urimeligt, at han ikke vil acceptere manglerne, og at han afviser at betale.

Kan vi tvinge ham til at reparere fejl og mangler, eller er er vi nødt til at stævne ham?

Hvad sker der, når vi har fået dom over ham?

MVH Trine og Kasper

​Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Hej Trine og Kasper

Jeg kan bekræfte, at I er nødt til at anlægge en retssag og få en dom, hvis I vil et opnå et afslag i købesummen / få erstatning.

​Sælger er berettiget til at fastholde sin påstand og afvise at der er fejl eller mangler. Det kan virke urimeligt, men sådan forholder det sig desværre.

Kun ved at opnå en dom, der giver jer medhold, kan I få opfyldt jeres krav om, at sælger skal betale for manglerne. Den nedlagte påstand skal lyde på betaling af et beløb, og dette beløb skal svare til, hvad det koster at få repareret fejlene og manglerne.

Efter det I har oplyst, er det er min juridiske vurdering, at der er væsentlige mangler, som ikke burde være tilstede i et nybygget hus, og at sælger kan gøres ansvarlig herfor. I vil være berettiget til et afslag i købesummen, og afslaget kan passende fastsættes til, hvad det koster at få en afhjulpet manglerne fagmæssigt korrekt.

Det fulde omfang af manglerne og størrelsen af omkostningerne ved at afhjælpe manglerne kendes ikke på nuværende tidspunkt, men disse spørgsmål vil en skønsmand skulle besvare under retssagen.

​Når retten har afsagt dommen, har modparten en frist på 14 dage til at opfylde dommen. Jeg går ud fra, at I får medhold af retten, og det betyder, at modparten inden 14 dage skal betale det beløb, som han er dømt til at betale. Modparten har dog mulighed for at anke dommen til landsretten indenfor 4 uger.

Hvis modparten mod forventning ikke opfylder dommen, d.v.s. at han ikke betaler det tilkendte beløb inden fristen på 2 uger, kan sagen uden yderligere varsel overgives til fogedretten med henblik på tvangsfuldbyrdelse. Fogedretten tilsiger ham til at give møde ved et fogedretsmøde, og på dette møde vil han blive afkrævet beløbet. Såfremt han ikke kan betale hele beløbet med det samme, kan der gøres udlæg i hans aktiver. Udlægget sker for at opnå sikkerhed for jeres tilgodehavende, og der kan gøres udlæg i alle aktiver, der har en værdi f.eks. hus, bil. Jeg håber meget, at mit svar kan hjælpe jer videre i jeres proces, og jeg ønsker jer held og lykke med det videre forløb.

MVH Anders.

Skrevet af Anders Stig Vestergaard juni 2018

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.