-->

Skal sælger betale for mangler ved omfangsdrænet og fugtproblemer?

Se også ​​→

Spørgsmål: 

Vi har købt et hus, som ligger ned til en sø. Før købet fik vi oplyst, at der var en stor tør kælder, og der var et omfangsdræn, men kort efter vi var flyttet ind, opdagede vi store fugtproblemer i kælderen. 

Vi hyrede en kloakmester til at kigge på det, og han fandt ud af, at der ikke er lavet et rigtigt omfangsdræn men et dræn under gulvet en halv meter på indersiden af huset.

Det betyder ifølge kloakmesteren, at drænet ikke har samme virkning som et rigtig omfangsdræn. Desuden virker drænet ikke, fordi det er tilstoppet, og han mente ikke, at det nogensinde har været renset. 

Han mente heller ikke, at drænet nogensinde kommer til at fungere, og det bedste er at lave et helt nyt omfangsdræn.

Det er vores opfattelse, at sælgeren ikke kan undgå at have været klar over fugtproblemerne, og at omfangsdrænet ikke virker.

​​Kan vi kræve, at sælger betaler for et nyt omfangsdræn?

Med venlig hilsen 

Line og Claus.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på  direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar: ​

​Kære Line og Claus

Jeres køb af huset er omfattet af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. Det betyder, at sælger som udgangspunkt er ansvarsfri for mangler ved huset.

Imidlertid kan sælgeren være ansvarlig for manglerne, såfremt han har optrådt groft uagtsomt eller svigagtigt. Sælgerens ansvar er en ”burde viden”. D.v.s. at hvis sælgeren vidste eller burde have vidst, at det ikke var et rigtigt omfangsdræn, og/eller at drænet ikke virkede, kan han være ansvarlig. Jeg bemærker, at retspraksis vedrørende ”groft uagtsom” er streng. 

Med andre ord er det min opfattelse, at der skal ret meget til, før det kan lægges til grund, at sælger har optrådt groft uagtsomt. I givet fald vil der kunne kræves et afslag i købsprisen, og dette afslag skal dække jeres tab og svare til omkostningerne ved en udbedring eller et fagmæssig korrekt anlagt omfangsdræn. 

Jeg anbefaler jer at få en advokat til at foretage en juridisk vurdering af sagen. 

MVH 

Anders

Skrevet af Anders Stig Vestergaard 2021 

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.