-->

Skal andelsboligforeningen eller sælger betale?​

Spørgsmål:

Hej

Min underbo har problemer med nedsivning af vand, og det stammer fra mit badeværelse, siger en VVS mand, som har set på det. VVS manden har givet et overslag på kr. 121.000 for at lave det hele, og det inkluderer nedrivning, bortskafning af affald, ny vådrumsmembran, opsætning af nye fliser, montering og tilslutning. Dertil kommer udgifter til at fjerne skimmelsvamp, og han tager forbehold for, hvad det koster at fjerne skimmelsvampen, da de ikke kan konstatere omfanget, før de har revet ned.

Jeg købte min 3 værelses andelslejlighed for kun 3 måneder siden, og jeg vil ikke betale disse udgifter. Det må være sket før, jeg overtog lejligheden, og jeg har ikke haft kendskab til, at der sivede vand fra badeværelset ned til underboen. Jeg kontaktede Andelsboligforeningen, der afviste at betale udgifterne og mente, at jeg skulle rette henvendelse til sælger. Derefter skrev jeg til sælger, og nu har jeg fået svar fra hendes advokat, der afviser ethvert ansvar. Hun siger, at jeg så lejligheden, inden jeg købte, og at jeg burde have set manglerne, og derfor kan jeg ikke komme nu og kræve, at sælger skal betale. Mit forsikringsselskab siger, at skaden er opstået, før jeg overtog lejligheden, så de afviser også dækning. Har jeg ikke ret i, at det er andelsboligforeningen eller sælger, der skal betale?

Med venlig hilsen Frederik.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

​Svar:

​Kære Frederik

Jeg lægger til grund, at det er en utæthed i dit badeværelse, der er skyld i, at der er sket nedsivning af vand til underboen. Omstændighederne tyder på, at utætheden er opstået før din overtagelse af lejligheden.

Da vandskaden ikke har været synlig ved en almindelig gennemgang og besigtigelse af lejligheden forud for købet, vurderer jeg, at du ikke er ansvarlig for manglerne, og at du ikke burde have opdaget disse ved din besigtigelse af lejligheden.

​Det er min vurdering, at sælger er ansvarlig for manglerne og ikke andelsboligforeningen. Jeg har gennemgået vedtægterne for andelsboligforeningen, og det fremgår heraf, at det er andelshaver, der har pligt til at vedligeholde badeværelset. Det omfatter, at andelshaveren løbende skal foretage indvendig vedligeholdelse af badeværelset herunder sørge for udbedring af evt. revner og dårlige fuger mellem fliserne mv. Hvis sælger havde vedligeholdt badeværelset, er det ikke sandsynligt, at der var sket nedsivning af vand fra badeværelset til underboen. Skimmelsvampen er formentlig opstået som en følge heraf. Sammenfattende vil jeg anbefale at du skriver til sælgers advokat og meddeler, at sælger skal betale for afhjælpning af vandskaden og manglerne.

MVH Anders

Skrevet af advokat Anders Stig Vestergaard juli 2018

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.