-->

Må vi få en anden håndværker til at reparere fejl og mangler lavet af vores tømrer?​

Spørgsmål:​

Hej

Vi vil have en ny håndværker til at færdiggøre ombygningen af vores hus, for tømreren har lavet diverse fejl og mangler. Da vi konfronterede tømreren med fejlene, forsøgte han sig med undskyldninger og bortforklaringer. Vi truede med at stoppe arbejdet, og derefter vendte han pludselig 180 grader og ville godt lave fejlene og manglerne. Det er nu 3 måneder siden, og vi kan ikke se, at han er begyndt at reparere manglerne.

Vi tror ikke længere på, at han vil lave fejlene og resten af ombygningen uden at lave flere fejl og mangler. Derfor ønsker vi at fortælle ham, at han skal forlade byggeriet, fordi vi har ansat en ny tømrer, der skal lave fejlene og ombygningen færdig. Er der nogen problemer i, at vi gør det? Vi vedhæfter den skriftlige aftale, vi indgik med ham om ombygningen.

MVH

Line og Stephen.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Line og Stephen

Det korte svar er ja. Det er der problemer i. Tømreren har såvel en afhjælpningspligt som en afhjælpningsret, hvilket betyder, at tømreren har ret til at afhjælpe manglerne. Det fremgår af den skriftlige aftale, at der er aftalt AB-forbruger, og heri er der fastsat fremgangsmåde for, hvorledes I skal gå frem, når der er konstateret mangler.

Sammenfattende betyder det desværre for jer, at I ikke p.t. kan bede håndværkeren forlade byggeriet og ansætte en ny. Hvad I kan og bør gøre er, at bede tømreren om at afhjælpe fejlene og manglerne og sætte en rimelig frist herfor.

Jeg vil anbefale, at I meddeler ham en liste over manglerne, og en rimelig frist indenfor hvilken han skal have afhjulpet manglerne. Det er en god ide at informere ham såvel mundtligt som skriftligt, så har I dokumentationen i orden, hvis sagen går videre. Det burde få ham til at afhjælpe manglerne indenfor fristen. Hvis han mod forventning alligevel ikke afhjælper manglerne indenfor fristen, vil I være berettiget til lade manglerne afhjælpeaf en anden på hans regning eller kræve et afslag i prisen.

MVH

Anders

Skrevet af: Advokat Anders Stig Vestergaard maj 2018​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.