-->

Køb af byggegrund og advokatforbehold​

Spørgsmål:​

Vi skal til at skrive under på køb af en byggegrund, hvor vi vil bygge et parcelhus, men vi er usikre på, hvilke omkostninger, der kommer oveni prisen.

Vi har ikke styr på, hvem skal betale tilslutningsafgifter, udstykning og byggemodning, og er der andre udgifter, og hvor meget det løber op i. Grunden ligger yderst i udstykningen ned til en sø og mose med en dejlig udsigt, men vores venner har hørt om et tilfælde, hvor køberne fik en ekstraregning på over 100.000 kr., fordi grunden var sumpet, og det var nødvendigt at fundere ekstra.

Sælger har fortalt os, at vi skal skrive under nu, da der ellers er to andre købere, der ønsker at købe samme grund.

Det haster derfor med et svar fra dig, hvis vi skal nå det, inden andre køber grunden.

MVH Sissel og Johan

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Sissel og Johan.

I kan godt skrive under på købsaftalen nu, hvis I føler, at det er nødvendigt for at sikre jer, at grunden ikke bliver solgt til anden side. Under hensyn til at der er flere andre interesserede købere til grunden har jeg forståelse for, at I er nødt til at skrive under.

Jeg vil dog anbefale at gøre købsaftalen betinget af købers rådgivers godkendelse af handlen i sin helhed. I skal blot bede om at få indføjet et advokatforbehold i aftalen, hvorved der opnås 6 hverdage til, at I kan gennemgå og drøfte aftalen og bilag med jeres rådgiver. Det giver endvidere tid til, at jeres rådgiver gennemgår købsaftalen og får fremskaffet evt. manglende oplysninger og/eller undersøgt forhold af betydning for købet.

Advokatforbeholdet kan f.eks. formuleres som følger: Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende købsaftalen i dens helhed. Godkendelse skal være meddelt sælgers ejendomsmægler senest 6 hverdage, efter at parterne har skrevet under på aftalen.

Under henvisning til grundens placering tæt ved sø/mose kan der være en usikkerhed om grundens beskaffenhed, og hvorvidt det er nødvendigt med ekstra fundering i forbindelse med bygning af hus. I den forbindelse bemærker jeg, at sælger naturligvis er forpligtet til at oplyse, hvis der er dårlige jordbundsforhold.

Under alle omstændigheder vil jeg anbefale, at forholdet undersøges nærmere, og at der bestilles en geoteknisk rapport, der skal belyse jordbundsforholdene på grunden. Firmaet vil under hensyn til placeringen af det kommende hus på grunden udføre nogle boringer af nogle meters dybde, og på baggrund heraf vil rapporten oplyse, om det er nødvendigt med ekstra fundering og i givet fald komme med en beskrivelse af, hvorledes funderingen skal udføres. Herefter kan der indhentes tilbud på, hvad det koster at få udført funderingen. Kravene til funderingen er i sagens natur vidt forskellige, men i værste tilfælde har jeg set eksempel på, at udgifterne hertil løber op i flere hundrede tusinde kroner. Jeg vil derfor anbefale at drøfte forholdet med jeres rådgiver, inden I skriver under på købsaftalen.

Held og lykke med købet af grunden og byggeriet.

MVH Anders.

Skrevet af: Advokat Anders Stig Vestergaard februar 2017​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.