-->

Kan vi rette købernes krav mod vores sælgere?​

Se også ​​→

Spørgsmål​:

Vi har brug for hjælp, for vi solgte vores dejlige hus for 1 år siden, og nu har vi modtaget et brev fra køberne, der kræver betaling af 1,2 mio inden 10 dage, ellers sender de sagen i retten og kører en retssag. Køberne hævder, at de har haft en byggesagkyndig til at gennemgå tilbygningen, og at den har mange mangler, og den overholder ikke byggereglementet på en lang række punkter. Deres byggesagkyndige har vurderet, at det koster min. 1.2 mio at lave manglerne og tilbygningen, så denne overholder byggereglementet.

Vi er uforstående overfor kravet fra køberne, for vi har boet i huset i 5 år uden at opleve problemer, og vi har ikke kendskab til alle de mangler, som de påstår, at der er. Det var en fin tilbygning, der har 2 børneværelser, et lille kontor og et badeværelse.

Da vi købte huset fik vi udleveret en tilstandsrapport, der betegnede huset som værende i god vedligeholdelsesmæssig stand. Tilstandsrapporten oplyste ikke om mangler ved tilbygningen, eller at tilbygningen ikke overholder byggereglementet. Under sælgers oplysninger var det oplyst, at sælger selv havde bygget tilbygningen, men vi har altså ikke oplevet mangler. Hvad vil du råde os til? 

Mvh Lisbeth og Jacob.

​Svar: 

Kære Lisbeth og Jacob

På det foreliggende kan jeg oplyse, at køberne kan gøre et erstatningskrav gældende overfor jer, under hensyn til at jeres salg til køberne ikke var omfattet af reglerne om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom.

I har ejet huset i 5 år uden at opleve problemer, og I har således ikke haft viden om de påberåbte mangler, eller at tilbygningen er opført i strid med byggereglementet.

Det er køberne, der skal dokumentere deres påstand, herunder at manglerne og tilbygningen ikke overholder byggereglementet på en række punkter. Køberne vil formentlig begære gennemførelse af syn og skøn med henblik på at dokumentere manglerne.

Det er min vurdering, at dem, der solgte huset til jer, kan være erstatningsansvarlige under hensyn til, at de har oplyst, at de har opført tilbygningen ved selvbyg.

Jeg anbefaler, at I straks orienterer jeres sælgere om købernes brev og krav. Jeres sælgere skal inddrages i sagen fra starten med henblik på, at de kan pålægges kravet, såfremt det måtte vise sig, at der er grundlag for købernes erstatningskrav.

Som første skridt anbefaler jeg, at I får udfærdiget en juridisk vurdering af sagen og jeres muligheder. 

Held og lykke med sagen.

Med venlig hilsen

Anders

Skrevet af Anders Stig Vestergaard i 2023

Ovennævnte er tidligere bragt i Bo Bedre i en forkortet udgave

​Har du spørgsmål?

​Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 16 68 41 eller mbtlf. 23243039.

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.