-->

Erstatning for mangler ved gulvvarme​

Spørgsmål:

Kære Bo Bedre

Kan I hjælpe os? Vores gulvvarme virker ikke eller varmer forkert, og vores hus er helt nyt. Det er næsten ikke til at bære, for vi købte en super grund og fik bygget et parcelhus på 165 m2. Under opførelsen af huset opstod det ene efter det andet problem og brugte vi ufattelig meget tid på at snakke med byggefirmaet.

Huset var naturligvis ikke færdigt til tiden, og vi måtte helt op og ringe over for byggefirmaet for at få det færdigt, så vi kunne flytte ind 3 måneder forsinket. Der er mange fejl, og i vinter opdagede vi, at der er kuldebroer og træk, men det største problem er gulvvarmen. Vi har en baby og en dreng på 2 ½ år, der leger på gulvet, og derfor skal gulvet være opvarmet. I entreen virker gulvvarmen ikke og der er næsten ingen varme i badeværelsesgulvet.

I stuen har vi flere store vinduer fra gulv til loft og der er ingen gulvvarme i op til 1 m afstand fra vinduerne. Derimod har vi for meget varme i soveværelset, og der kan ikke skrues ned for den, og vi elsker at sove i et køligt soveværelse. I køkkenet kan vi ikke lukke for gulvvarmen under skabene, og vores madvarer kommer til at lugte. Vi har brokket os til byggefirmaet, men de har afvist, at der er mangler ved gulvvarmen, bortset fra badeværelset. De har tilbudt os en stor håndklædetørrer, som skulle afhjælpe, at der ikke er gulvvarme i badeværelset. Det er vi absolut ikke tilfreds med. Hvad kan vi gøre?

Lotte og Samir.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Lotte og Samir

Under henvisning til jeres beskrivelse af de mange problemer, er gulvvarmen ikke udført håndværksmæssigt korrekt. Hvis gulvvarmen var udført fagmæssigt korrekt i overensstemmelse med bygningsreglementet og lægningsvejledningen, ville de problemer, som I oplever med gulvvarmen, ikke være til stede.

Først vil jeg dog anbefale jer at fremskaffe bedre dokumentation for manglerne ved gulvvarmen. Det kan f.eks. gøres ved at få lavet en termografering af jeres hus. Termograferingen udføres med henblik på at lokalisere gulvvarmeslangerne, utilsigtede kuldebroer og utilsigtede trækgener. Selve termograferingen udføres med et kamera, som registrerer små temperaturforskelle, og optagne fotos viser med stor nøjagtighed, hvor gulvslangerne er placeret, og hvor gulvet er varmt og koldt.

Når termografirapporten foreligger, har I således præcis dokumentation for, i hvilket omfang gulvvarmen ikke virker korrekt. Det er væsentlig information, når I skal tage stilling til, hvorledes sagen skal fortsættes.

Derefter vil jeg anbefale, at I retter henvendelse til en advokat, som forelægger termografirapporten og manglernes omfang for byggefirmaet og forsøger at opnå en aftale om udbedring af manglerne ved gulvvarmen. Hvis det viser sig, at byggefirmaet stadig ikke vil indgå en aftale, som I er tilfredse med, vil det næste skridt i sagen være at udtage stævning. Der kan nedlægges påstand om, at byggefirmaet skal betale omkostningerne til udbedring af manglerne ved gulvvarmen samt evt. flytte- og opbevaringsomkostninger, mens gulvet laves.

I bærer bevisbyrden for, at der er mangler ved gulvvarmen og til dokumentation heraf skal der begæres gennemførelse af syn og skøn. Omkostningerne ved en retssag vil være ikke ubetydelige, og indledningsvis skal jeres advokat orientere jeres retshjælpsforsikring og få tilsagn om dækning af omkostningerne ved en retssag.

Skrevet af: Advokat Anders Stig Vestergaard februar 2016​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.