-->

Ejerskifteforsikringen afviser at dække vandskaderne

Se også ​​→

​Spørgsmål:

Vi har brug for jeres hjælp. Vi købte et sommerhus for 3 måneder siden og tegnede en ejerskifteforsikring. I forbindelse med købet fik vi udleveret en tilstandsrapport, hvor der ikke var angivet bemærkninger til taget, der er belagt med tagpap. Der var kun bemærkning til et tagnedløbsrør, der ikke var ført til tagbrønd.

Første gang det regnede, blev den ene side af huset vandskadet som følge af utætheder i taget. Vi anmeldte skaden til forsikringsselskabet, der sendte en håndværker ud for at begrænse skaden, men nogle dage efter trængte der vand ind et andet sted.

Ejerskifteforsikringen dækkede de første følgeskader, men de afviser at dække skaderne fra den anden vandskade. Ejerskifteforsikringen har meddelt, at de ikke dækker tagpappet, da det skal skiftes indenfor en årrække, og det er normalt vedligeholdelse. Vi mener, at ejerskifteforsikringen skal dække skaderne og betale for et helt nyt tag. Vi synes også, at den bygningssagkyndige har lavet en stor fejl, idet han i tilstandsrapporten ikke havde bemærkninger til tagkonstruktionen/tagbelægningen. 

​Med venlig hilsen

Hans og Karin.

Svar: 

Kære Hans og Karin

Jeg kan oplyse, at jeres ejerskifteforsikring bør dække udgifterne til udbedring af den anden skade, idet ejerskifteforsikringen dækker udbedring af aktuelle skader på ejendommen. Det må lægges til grund, at manglerne ved taget/tagbelægningen var tilstede, da I overtog sommerhuset.

Derudover bør forsikringen dække forhold, der giver nærliggenderisiko for skader på ejendommen.Ved nærliggende risiko for skade forstås, at der erfaringsmæssigt vil udvikle sig en skade, hvis der ikkesættes ind med særligt omfattende vedligeholdelsesarbejdereller andre forebyggende foranstaltninger. Efter det oplyste er der en nærliggende risiko for, at der opstår yderligere skader, hvis manglerne ved taget ikke udbedres snarest muligt.

Jeg kan oplyse, at jeres forsikringsselskab er berettiget til at vælge den billigste men fagmæssigt korrekte udbedring. Det betyder, at forsikringsselskabet kan være berettiget til at udbedre taget men ikke forpligtet til at skifte hele taget.

I kan klage til den bygningssagkyndige, der har udfærdiget tilstandsrapporten. Såfremt han afviser sagen, kan I klage til Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige. Nævnet er bosiddende i Nævnenes Hus i Viborg, og evt. klage indgives via hjemmesiden.

Med venlig hilsen

Anders

Skrevet af Advokat Anders Stig Vestergaard 

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.