-->

Drømmehuset blev til et mareridt ​

Se også ​​→

Spørgsmål: 

​Kære Bo Bedre

Vi er meget sure på byggefirmaet, der byggede vores arkitekttegnede hus, og vi ønsker at gå hele vejen for at få lavet fejlene og få erstatning.

Kort efter overtagelsen konstaterede vi de første alvorlige fejl, og vi ringede og mailede til byggefirmaet. I starten var de flinke og kom ud og kiggede, og de reparerede også nogle af fejlene. Nogle af fejlene er ikke lavet eller ikke lavet pænt, og det har vi brokket os over mange gange, men fejlene er ikke blevet lavet. Vi er akademikere og har ingen håndværksmæssig indsigt, men vi mener, at der er følgende fejl: genveksanlægget virker ikke, der er forkert fald på badeværelsesgulvet, fliserne udenfor skal lægges om, der er revner i væggene i nogle af værelserne og stort mellemrum mellem gulvlisten og parketgulvet, murstenene har forkerte og forskellige farver og ikke, som vi bestilte dem, der er utæthed i taget, og der er trængt vand ind, så vi har allerede haft en vandskade. Det kan simpelt hen ikke passe, at vi skal finde os i alle de fejl på et nyt hus. Vi ønsker dit råd om, hvad vi skal gøre? 

Med venlig hilsen Anne Katrine og Finn.

​​

Svar:

Kære Anne Katrine og Finn

Jeg har fuld forståelse for, at I er utilfredse og har mistet tålmodigheden med byggefirmaet. Jeg er enig i, at nævnte fejl er langt ud over, hvad I på nogen måde kunne forvente.

Som første skridt i sagen anbefaler jeg, at I får en advokat til at se på sagen og snarest sende en skrivelse til byggefirmaet. Hvis dette er indstillet på en konstruktiv dialog og at aftale en stram tidsplan for afhjælpning af manglerne, kan dette være en løsning.

Såfremt der ikke hurtigt opnås en løsning med byggefirmaet, vil næste skridt være at udfærdige et klageskrift, der indleveres til Voldgiftsretten for bygge- og anlægsvirksomhed i København. Påstanden i klageskriftet vil lyde på betaling af et beløb, der svarer til omkostningerne ved afhjælpning af samtlige mangler ved jeres hus. Samtidig hermed vil jeres advokat ansøge jeres retshjælpsforsikring om retshjælpsdækning under voldgiftssagen. Jeg ønsker jer held og lykke med sagen. 

MVH Anders.

Skrevet af Anders Stig Vestergaard i 2020.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.