-->

Dækker vores ejerskifteforsikring?​

Spørgsmål:

Hej

Vi købte et sommerhus sidste år. Nogle måneder efter fik vi en lille vandskade i køkkenet, som vi anmeldte til vores forsikring, der godt ville dække skaden, og vi rekvirerede en tømrer.

Efter at være gået i gang ringede tømreren til os og meddelte, at der desværre var et større problem. Hele gulvkonstruktionen skulle udskiftes, idet der var råd i gulvkonstruktionen og fugt under gulvet og isoleringen var ødelagt og skulle udskiftes. Han anslog, at det kan koste ca. 125.000 at få lavet. Vi anmeldte det til vores forsikring, der ikke ville dække, og ejerskifteforsikringen afviste også at dække. Vi er meget sure på ejerskifteforsikringen.

Da vi købte huset var vi i tvivl, om vi skulle betale for en dyr ejerskifteforsikring, men for en sikkerheds skyld tegnede vi den, fordi vi fik oplyst, at den dækkede skjulte mangler. Hvad kan vi gøre?

Mvh Kirsten.

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

Svar:

Kære Kirsten

Jeg kan bekræfte, at ejerskifteforsikringen som udgangspunkt dækker mangler, som var skjult på det tidspunkt, da I overtog huset. Der er blevet udfærdiget en tilstandsrapport, som I havde lejlighed til at gennemgå, inden I skrev under på købsaftalen. Af den tilstandsrapport vil det fremgå, hvad den bygningssagkyndige har besigtiget i ejendommen, herunder om han har besigtiget gulvkonstruktion/krybekælder/kælder, eller om han har været forhindret på grund af manglende adgang.

Den bygningssagkyndige skal besigtige huset grundigt, men han skal ikke foretage indgreb. Det betyder, at alle mangler, der er skjulte herunder f.eks. råd under gulvet, ikke er omfattet af den bygningssagkyndiges gennemgang og af tilstandsrapporten.

Det er en forudsætning for ejerskifteforsikringen, at der er udfærdiget en gyldig tilstandsrapport. Rapporten omfatter fejl og mangler, der er umiddelbare konstaterbare, og hensigten med at tegne en ejerskifteforsikring er netop at forsikre sig mod evt. skjulte mangler, som er tilstede, når huset overtages, men først opdages på et senere tidspunkt.

Hvis der er steder, der ikke er besigtiget på grund af manglende adgang, skal det også være oplyst i tilstandsrapporten.

Jeg har ikke modtaget de forsikringsbetingelser, der er gældende for din ejerskifteforsikring, og jeg er ikke bekendt med dem. Dækningen varierer naturligvis fra selskab til selskab, men loven fastsætter krav til, hvad ejerskifteforsikringen som minimum skal dække. F.eks. opfylder det ikke lovgivningskravene, hvis forsikringsbetingelserne tager et generelt forbehold for dækning af visse dele af ejendommen, medmindre det har udgangspunkt i tilstandsrapporten.

Jeg skal foreslå dig kontakte din ejerskifteforsikring og drøfte skaderne med dem igen under henvisning til mine ovenstående bemærkninger, og mon så ikke, at de tager sagen op og foretager en ny vurdering. I modsat fald - altså hvis ejerskifteforsikringen fortsat afviser skaderne - kan du klage over deres afvisning af dækning til forsikringsankenævnet eller alternativt rette henvendelse til en advokat med henblik på at gøre et erstatningskrav gældende svarende til omkostningerne ved at udbedre manglerne.

Skrevet af: Advokat Anders Stig Vestergaard april 2014​

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.