-->

Afslag i købsprisen ​fordi huset ikke har de oplyste m2

Se også ​​→

Spørgsmål: 

Vi købte for 1 ½ siden et hus på 175 m2. Vi ønskede et stort hus, da vi har 2 børn, og min mand og jeg skal have hvert vores kontor, da min mand er selvstændig, og jeg arbejder hjemme et par dage om ugen.

I år ønskede vi at bygge til, og i den forbindelse blev huset målt op. Opmålingen viste, at huset er 152 m2. Det er 23 m2 mindre, end hvad der var oplyst i salgsopstillingen, købsaftalen og BBR.

Vi kontaktede ejendomsmægleren, og han sagde, at han ikke havde lagt mærke til, at der skulle være færre m2. Vi mailede derefter til sælgerne, der påstod, at de ikke vidste det, og i øvrigt var de ansvarsfrie for mangler ved huset.

Det korte af det lange er, at vi har betalt for meget for huset. Vi har betalt for 23 m2, som ikke er der. Når huset skal sælges, kan vi ikke få den pris, som vi havde regnet med. Kan vi kræve, at sælgerne betaler det beløb, som vi har betalt for meget?

MVH Laura og Frederik 

Svar: 

Kære Laura og Frederik

Jeg kan til jeres behagelige orientering oplyse, at det efter omstændighederne kan være muligt at kræve et afslag af sælgerne for de manglende m2.

Indledningsvis bemærker jeg, at sælgerne som udgangspunkt er ansvarsfri for mangler ved huset som følge af, at handlen er omfattet af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom. En sag, der ligner jeres, har tidligere været indbragt for Højesteret, der skulle tage stilling til, om et mindre boligareal end oplyst, var en mangel og berettigede til et afslag.

Højesteret kom frem til, at de manglende m2 var en mangel, og at mangler ved boligarealet ikke er omfattet af sælgers mangelfritagelse efter lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom.

Køberne var berettiget til et forholdsmæssigt afslag under hensyn til, at købesummen ville have været lavere, hvis de reelle færre m2 havde været oplyst. Højesteret fastsatte afslaget til det beløb, som skønsmanden vurderede var markedsprisen for huset med det reelle antal m2.

Jeg vil anbefale jer at forelægge sagen for en advokat med henblik på at få en juridisk vurdering af sagen. Som første skridt vil jeg foreslå, at I kontakter sælgerne igen med henblik på en drøftelse af sagen og et forlig. Såfremt det ikke er muligt at opnå et forlig, vil næste skridt være at tage stilling til, om I skal anlægge en retssag med krav om betaling for de manglende m2.

MVH Anders

Skrevet af Anders Stig Vestergaard i 2020

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på direkte tlf.nr. 86 18 68 41 eller mbtlf. 23243039

​​Ring og forklar os om din situation

Så kan vi fortælle, hvad vi som advokater kan gøre for at hjælpe dig - og hvad det koster. Ring til os på telefon: 86 13 06 00 eller skriv på e-mail: info@askt.dk​.​

fbyoutube

​Kontakt

Hovednummer: 86 13 06 00

​E-mail: info@askt.dk

CVR: 32283012

​Aarhuskontoret

​Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1., 8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

​Tlf.: 86 13 06 00

E-mail: info@askt.dk

Aalborgkontoret

​Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal, 9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Tlf.: 86 18 68 33​

E-mail: aalborg@askt.dk​

Rykontoret

Parallelvej 9A,

8680 Ry

Rutevejledning

Tlf.: 86 89 33 88

E-mail: hfh@askt.dk

Kontorets telefoner er åbne: Mandag-torsdag 9.00-16.00 & fredag 9.00-15.00.