​Må vi få en anden håndværker til at reparere fejl og mangler lavet af vores tømrer?

​​Advokat Anders Stig Vestergaard er juridisk ekspert vedrørende boliger og besvarer juridiske spørgsmål i Bo Bedre, hvor nedenstående spørgsmål og svar tidligere har været bragt.

Spørgsmål:​

Hej

Vi vil have en ny håndværker til at færdiggøre ombygningen af vores hus, for tømreren har lavet diverse fejl og mangler. Da vi konfronterede tømreren med fejlene, forsøgte han sig med undskyldninger og bortforklaringer. Vi truede med at stoppe arbejdet, og derefter vendte han pludselig 180 grader og ville godt lave fejlene og manglerne. Det er nu 3 måneder siden, og vi kan ikke se, at han er begyndt at reparere manglerne. 

Vi tror ikke længere på, at han vil lave fejlene og resten af ombygningen uden at lave flere fejl og mangler. Derfor ønsker vi at fortælle ham, at han skal forlade byggeriet, fordi vi har ansat en ny tømrer, der skal lave fejlene og ombygningen færdig. Er der nogen problemer i, at vi gør det? Vi vedhæfter den skriftlige aftale, vi indgik med ham om ombygningen. 

MVH 

Line og Stephen.

Svar:

Kære Line og Stephen 

Det korte svar er ja. Det er der problemer i. Tømreren har såvel en afhjælpningspligt som en afhjælpningsret, hvilket betyder, at tømreren har ret til at afhjælpe manglerne. Det fremgår af den skriftlige aftale, at der er aftalt AB-forbruger, og heri er der fastsat fremgangsmåde for, hvorledes I skal gå frem, når der er konstateret mangler.

Sammenfattende betyder det desværre for jer, at I ikke p.t. kan bede håndværkeren forlade byggeriet og ansætte en ny. Hvad I kan og bør gøre er, at bede tømreren om at afhjælpe fejlene og manglerne og sætte en rimelig frist herfor. Jeg vil anbefale, at I meddeler ham en liste over manglerne, og en rimelig frist indenfor hvilken han skal have afhjulpet manglerne. Det er en god ide at informere ham såvel mundtligt som skriftligt, så har I dokumentationen i orden, hvis sagen går videre. Det burde få ham til at afhjælpe manglerne indenfor fristen. Hvis han mod forventning alligevel ikke afhjælper manglerne indenfor fristen, vil I være berettiget til lade manglerne afhjælpeaf en anden på hans regning eller kræve et afslag i prisen. 

MVH 

Anders

Skrevet af: Advokat Anders Stig Vestergaard maj 2018

Har du spørgsmål?

Hvis du ligger inde med spørgsmål, som kræver juridisk ekspertise, er du velkommen til at kontakte advokat Anders Stig Vestergaard på e-mail: av@askt.dk, via kontaktformularen til højre eller ved at ringe på tlf. 86 13 06 00

Det koster ikke noget at spørge

En specialist vil svare på dit spørgsmål

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt

Tlf.: 86 13 06 00   ring

E-mail: info@askt.dk​   kontakt

CVR: 32283012

Adresse

Advokaterne Sankt Knuds Torv P/S

Aarhuskontoret

Sankt Knuds Torv

Ryesgade 31, 1.

8000 Aarhus C​​​

Rutevejledning

Aalborgkontoret

Det gamle posthus

Algade 44, 1. sal

9000 Aalborg C​

Rutevejledning

Telefontid​

Kontorets telefoner er åbne

Mandag-Torsdag 9.00-16.00,
Fredag 9.00-15.00.

Følg os på Facebook ​ fb-f-logo-white-57