Man har ikke pligt til overfor politiet at afgive forklaring - kun til at opgive navn, adresse og fødselsdato. I forbindelse med anholdelsen bliver den sigtede normalt fotograferet, får taget fingeraftryk og en dna-prøve ved mundskrab.

Efterforskning består primært af afhøring af sigtede og andre personer, og den udføres af politiet. I begrænset omfang kan efterforskning også foretages af forsvareren, hvis politiet afviser at ville foretage en ønsket efterforskning.

  

Aflytning og ransagning

I den indledende fase af politiets efterforskning i sagen foretages der ofte telefonaflytninger og/eller rumaflytninger. Dette sker ved forudgående dommerkendelse. Politiet kan desuden benytte lister over ind- og udgående telefonopkald gennem de sidste tre år. Ved mobilopkald man desuden få oplysninger om, hvor telefonen har befundet sig da der blev kaldt op. 

Politiet kan desuden ransage den sigtedes bopæl mv. i håb om at fremskaffe regnskabsmateriale, narkoregnskaber, ulovlige stoffer og diverse våben. 

Hvis efterforskningen går langsomt?

Politiet skal fremme afhøringen med rimelig hurtighed. Hvis sigtede er varetægtsfængslet, kan varetægtsfængslingen ophæves, hvis det ikke går hurtigt nok.

Hvis efterforskningen har været meget langsommelig, og der først afsiges dom meget lang tid efter forbrydelsen er begået, kan dette medføre en mindre straf og eventuelt gøres denne betinget pga. den langsomme efterforskning.

 

Landsdækkende advokatservice

Har du brug for hjælp af en af vores erfarne forsvarsadvokater, er du velkommen til at kontakte os. Benyt kontaktformularen til højre - eller ring til os på telefon 8613 0600.

Kontakt os

Ønsker du advokathjælp, kan du sende os en email eller udfylde skemaet nedenfor: