Fælleseje

Fælleseje er den formueordning, der automatisk følger af loven, hvis man har fast bopæl i Danmark, når man bliver gift. Det indebærer, at man skal aflevere halvdelen af sin formue til sin ægtefælle i tilfælde af separation, skilsmisse eller død.

Eksempel: Hustruen har en opsparing på 500.000 kr. med ind i ægteskabet - manden har ingen opsparing af betydning. Parret er enige om, at det vil være mest rimeligt, hvis hustruen kan holde denne opsparing uden for deling i tilfælde af eventuel separation/skilsmisse. Opsparing, som parret foretager efter vielsen, anser de dog for fælles. De opretter derfor en ægtepagt om særeje, der tager højde for disse ønsker.

 

Tal åbent - og i tide

Det er vigtigt, at man som par er i stand til at tale åbent - og i tide - om emner som økonomi og deling i tilfælde af en separation/skilsmisse.

Det er også vigtigt at få sagkyndig bistand, da der er meget, der skal overvejes i en sådan situation. Det er nemlig ikke alle aftaler mellem ægtefæller, der er bindende, og det kan være vanskeligt at vide, hvis man ikke har erfaring inden for området.

Eksempelvis kan man ikke indgå bindende aftaler om hustrubidragets størrelse på forhånd.

 

Skal pensionerne deles?

Man skal ikke dele sine almindelige pensionsopsparinger med sin ægtefælle i tilfælde af separation/skilsmisse - uanset hvor meget eller lidt ægtefællen selv har sparet op. Alderdomsopsparing er ikke (længere) fælles i Danmark, og hver person forventes at spare op til egen pension.

Hvis man ønsker at dele pensionsopsparinger i tilfælde af eventuel separation/skilsmisse, skal man oprette en særlig ægtepagt om pensionsdeling. Det kræver et overblik over, hvilke pensionstyper parterne  hver især har - og dette kan vores advokater hjælpe med.

Personligt møde eller internetbestilling

Vores familieadvokater kan hjælpe jer med oprettelse af ægtepagt, uanset om I bor i nærheden af Århus eller i den anden ende af landet.

Via vores internetservice www.MinAdvokat.dk har vi gennem årene hjulpet tusindvis af ægtepar fra hele landet med at oprette ægtepagt. Vores advokater skræddersyr ægtepagten til en fast pris, og kontakten sker via internettet og telefon.

Ønsker I at oprette en ægtepagt helt uden personlig rådgivning fra en advokat, har vi internetservicen www.familieadvokaten.dk. Her kan man købe standardægtepagter og skal selv sørge for tinglysning osv. Dokumenterne er 100% juridisk i orden - men man kan ikke komme med individuelle ønsker.

Er I usikre på konsekvenserne af særeje, anbefaler vi altid, at I får personlig advokatrådgivning før I opretter en ægtepagt - så undgår I ubehagelige overraskelser.

 

Få hjælp fra erfarne familieadvokater

Hvis I ønsker særeje i jeres ægteskab - eller vil dele jeres pensionsopsparinger - er det en god idé at få hjælp af erfarne familieadvokater. Vores advokater har lang erfaring inden for ægtepagter og særeje - de underviser andre advokater og på Aarhus Universitet i emnet.

 

Landsdækkende advokatservice

Har du brug for vores hjælp, er du velkommen til at kontakte en af vores  erfarne advokater. Benyt kontaktformularen til højre - eller ring til os på telefon 8613 0600.

Kontakt os

Ønsker du advokathjælp, kan du sende os en email eller udfylde skemaet nedenfor: